, ,

Reciclem el paper i el cartró, és fàcil i estalviem molta energia!

Arriba Sant Jordi, entren llibres nous a casa i d’altres trencats o inservibles comencen la seva aventura cap al reciclatge.

El reciclatge del paper és una tècnica molt antiga, els egipcis recuperaven el paper vell per fer les caixes de les mòmies. A més a més, es pot estalviar fins a un 85% d’aigua i un 65% d’energia respecte si s’ha de produir amb pasta verge.

El procés del reciclatge és molt senzill, primer es desintegra el paper en l’aigua i s’obté una pasta que després haurà de passar un procés de depuració que consisteix en la separació d’impureses que acompanyen les fibres, mitjançant la classificació de partícules voluminoses o pesants. El següent pas és el del filtratge i rentatge de la pasta i finalment la laminació, premsatge i assecatge, i acabat del paper, com en qualsevol procés de fabricació de paper.

El reciclatge de residus paperers presenta avantatges ambientals importants i tradicionalment s’ha dut a terme, gràcies a la rendibilitat econòmica convencional que comporta.
En el procés de reciclatge, les fibres papereres es van degradant, el paper va perdent qualitat, fins que ja no és viable reciclar-lo més. El nombre de cicles de reciclatge està limitat a quatre o sis. A la pràctica, en la majoria de processos de reciclatge es combina fibra verge i fibra recuperada per tal d’assolir les propietats exigides pel que fa al producte final.
Els beneficis del reciclatge són múltiples com l’estalvi de fusta, d’aigua i energia, menys consum de reactius químics i menys emissions contaminants.
Mireu aquest vídeo per saber-ne més!!
Més informació sobre el reciclatge a la pàgina de l’Agència de Residus de Catalunya.
Recordeu com més paper i cartró, a Reus més recursos per a les biblioteques!
#Joblau #reusreciclaperprojectes @ReusRecicla
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *