, ,

Comença el maig i reciclem en marró! #JOMARRÓ

Aquest mes de maig, la campanya I tu, perquè recicles? de l’Ajuntament de Reus la dedicarà a la matèria orgànica. Aquesta vegada reciclem per fomentar l’art urbà i a més a més per esdevenir una ciutat més sostenible.

Matèria orgànica són les restes de menjar i d’infusions, marro del cafè, closques, restes de plantes i flors, tovallons i paper d’alguns productes com les magdalenes.

La recollida selectiva de les restes orgàniques i posterior valorització redueix les aportacions de residus municipals biodegradables als dipòsits controlats i a les plantes d’incineració de residus, reduint els problemes d’emissions gasoses, olors i generació de lixiviats que generen aquests residus en aquests tipus d’instal·lacions.

El 35% dels residus que generem són matèria orgànica és fàcil de reciclar i a més a més el 100% es recupera en forma de compost per l’agricultura i la jardineria.

L’any 2016, a Reus es van reciclar 2.948 tones de matèria orgànica, això correspon a un 7,5% del total dels residus generats, per tal d’incrementar aquest xifra, suma’t al #JOMARRÓ!!

Més informació a @ReusRecicla i www.reusreciclaperprojectes.cat

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *